Kynsien kauneus

Terveet kynnet

Kynnet kertovat aina kantajastaan. Hoidetut, siististi lakatut ja koristellut kynnet ovat kauniit katsella. Kynsiä voidaan hoitaa sekä kauneushoitoloissa että kotona, ja ennen kaikkea kotona tehtävä säännöllinen hoito tekee kynsille hyvää.

Kynnet kertovat paitsi omistajansa terveydentilasta, myös hänellä mahdollisesti olevista sairauksista. Kynsissä ajoittain näkyvä kalpeus voi olla hälyttävä merkki sydämen vajaatoiminnasta, maksasairaudesta, anemiasta tai aliravitsemuksesta. Kynsien keltaisuus saattaa viitata sieni-infektioon, joka voi johtaa kynsien paksuuntumiseen tai murentumiseen. Sinertävät kynnet kertovat usein hapen vähyydestä. Turvonnut iho kynsien ympärillä viittaa yleensä tulehdukseen.

Erityisesti kuiva iho käsissä on selkeä hälytysmerkki siitä, että käsien ihoa pitäisi säännöllisesti kuoria. Karhea iho ja kuolleet ihosolut poistuvat, jonka jälkeen käsiin laitetaan kosteuttavaa voidetta. Puuvillaiset käsineet hoitavat ihon sileäksi ja pehmeäksi. Kynsinauhavoidetta kannattaa käyttää päivittäin, jolloin iho kynsien ympärillä voi hyvin. Kynnet leikataan yleisesti aina viikoittain kylvyn tai suihkun jälkeen, kynsien ollessa pehmeät.

Kynsien hoito ja lakkaus

Kynsien hyvä hoito ja lakkaus aloitetaan siitä, että esimerkiksi astioiden tiskaukset suoritetaan aina hanskat kädessä. Kädet ja sormet kannattaa myös voidella kosteusvoiteen avulla päivittäin. Aluslakkaa laitetaan ensin kynsien yläpuolikkaaseen ja sen jälkeen koko kynnelle. Ennen lakkausta kynsilakkapulloa kannattaa pyörittää ylös ja alas kynsien välissä, sillä toimenpide estää ajoittaisten ilmakuplien syntymistä. Lakkaa kynnet aina aluslakan, värilakan että päällyslakan avulla. Päällyslakan tehtävänä on sitoa värikerrokset toisiinsa sekä tuoda kynnelle kestävyyttä että kiiltoa. Kynnet ovat kuin käyntikortti, joiden tehtävänä on antaa hyvä ensivaikutelma sekä työssä että vapaa-aikana. Kynsiin kannattaa laittaa päivittäin myös kynsiöljyä estämään kynsiä halkeamasta ja kuivumasta. Anti-aging-käsivoiteet ovat suosittuja sekä käsi- ja kosteusvoiteina.

Viilaus pitää kynnet kauniina

Kynsien hyvään hoitoon kuuluu niiden säännöllinen leikkaaminen ja viilaaminen. Kynnet eivät lohkeile, kun muistaa säännöllisen viilauksen ja oikean viilaustekniikan merkityksen. Viilaus suoritetaan aina samansuuntaisesti, eli sivulta keskelle. Viilausta ei saa suorittaa viilaamalla sinne päin, eli edestakaisin, vaan ainoastaan yhteen suuntaan. Kynsiviilan karkeampaa puolta käytetään kynsien lyhentämiseen ja sileämpää puolta muotoiluun.

Vääränlainen viilaustapa vahingoittaa kynsiä, eli kynnet lohkeilevat ja kynsilevyt voivat irrota toisistaan. Kynnet pitää viilata aina samanpituiseksi, sillä jos kynnet jäävät erimittaisisiksi, niin kynsistä pisimmät tulevat katkeamaan aina ensimmäisinä.