Muoti

Mitä muoti-sanalla tarkoitetaan?

Muoti on aina kertonut ja tulee kertomaan jokaisen henkilön luonteesta ja hänen elämänarvoistaan. Käytännössä toiset ihmiset seuraavat muotia enemmän ja toiset taas vähemmän. Muodilla, kuten pukeutumisella, asusteilla ja hiusmuodilla voi tuoda esiin omaa persoonallista tyyliään sekä leikitellä väreillä, muodoilla ja materiaaleilla. Muotivastaisuudestakin puhutaan, mutta kuitenkin jokainen meistä elää koko ajan muodin ympäröimänä pääsemättä muotiin kuuluvia tekoja ja kulttuuria pakoon.

Muoti on iloinen ja mukava asia

Yleisesti puhutaan erilaisista tyyleistä tai tyylisuuntauksista. Muoti kulkee jatkuvassa aaltoliikkeessä ja jokaisella tyylisuuntauksella on aina omat edelläkävijänsä. Muodin tarkoituksena on kertoa aikansa kulttuurista, ihmisten mielipiteistä, yhteiskunnasta ja sosiaalisesta taustasta. Muoti heijastaa aina kantajansa omaa persoonaa ja asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä.

Pukeutuminen voi olla rentoa, neutraalia, huomiota herättävää tai erittäin asiallista. Muotia voidaan myös tyylikkäästi yhdistää, eli samalle henkilölle voi sopia sekä naisellinen mekko että tiukat farkut. Muoti ei saa olla milloinkaan niin sanottua ”pakkopullaa” vaan yksilöllistä, tyylikästä, leikkisää ja luovaa.

Muoti on yksilöllinen asia

Muoti kiehtoo ja muodin avulla jokainen voi vapaasti toteuttaa itseään. Pukeutumistyylit vaihtelevat luonnollisesti iän mukaan, eli tyylisuunnat muuttuvat ja ihmisen oma persoona muuttuu. Lyhyesti todeten, samalla henkilöllä voi olla kaapissaan erilaisia asuja ja asusteita erilaisiin tilaisuuksiin. Urheilullinen vai bisneshenkinen? Feminiininen vai maskuliininen? Pukeutumistyyli voi aina vaihdella tilanteiden tai työnkuvan mukaan.

Useimmille muotia seuraaville henkilöille kengät ovat huomattavin mielenkiinnon aihe, toisille taas laukut ja kolmansille hatut. Muoti yksinkertaisuudessaan tarkoittaa, että jokainen voi joko seurata vallitsevaa tyylisuuntaa tai valita sen aivan oman tyylinsä, joka omaan persoonaan sopii.

Muotiin liittyviä faktoja

  • Pintamuoti kestää yleensä vain lyhyen ajan, kun taas laadukas muoti kestää jopa vuosikausia.
  • Jokainen voi seurata kulloinkin vallitsevaa tyylisuuntaa, tai luoda vapaasti oman tyylinsä.
  • Vaatteiden kierrättäminen ja erilaisilla toimenpiteillä käyttöiän pidentäminen on nykyään erittäin muodikasta.
  • Laadukas ja omaan makuun sopiva materiaali on aina kestävä ja tärkeä sijoitus. Vaatteen voi halutessaan myös kierrättää.
  • Muoti on värien, materiaalien, kuvioiden ja muotojen juhlaa.