Pääsivu

Tervetuloa muodin, kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin maailmaan. Käsittelemme jokaiseen osa-alueeseen kuuluvia yksittäisiä aiheita, kuten hiusten ja kynsien kauneutta sekä ekomuotia ja muodin huomattavimpia vuosikymmeniä. Muoti on yksilöllinen asia, joka voi merkitä eri ihmisille erilaisia seikkoja. Muoti voi olla juhlavaa, mutta se voi olla myös päivittäistä arkimuotia. Mitä muoti ja sen olemus sinulle merkitsee?

Käsittelemme blogissamme muun muassa seuraavia aiheita:

  • Muoti
  • Muoti eri vuosikymmenillä
  • Ekomuoti
  • Juhlapukeutuminen kasinolle
  • Kiehtova hiusmuoti
  • Vahvat ja tuuheat hiukset huomataan
  • Kynsien kauneus
  • Verkkotalouden mahdollisuudet
  • Osallistumistalouden hyödyt

Hyvinvoinnin osa-alueiden merkitys

Hyvinvoinnilla tarkoitetaan hyvää terveyttä, tasapainoista oloa ja vaurautta. Yhteiskunnallisesti hyvinvointi on täynnä erilaisia mittareita, kuten elinolot, terveys, itsensä toteuttaminen, sosiaaliset suhteet ja usein niistä kumpuava onnellisuus. Muoti on valintoja, joiden avulla ihminen voi toteuttaa itseään. Muoti voi vaihdella ihmisen elämäntilanteen ja iän mukaan. Muoti voi olla ihmisestä ja tilanteesta riippuen vakavaa tai iloista, leikkiä väreillä, kuvioilla ja erilaisilla tyyleillä. Blogimme pureutuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, johon kuuluu muodin ja kauneuden lisäksi muun muassa elinympäristö, fyysinen tai psykologinen, yleinen toimintakyky, elinympäristö, arvot ja sosiaalisten suhteiden kirjo.

Hiusmuoti vaihtelee, mutta tyyli pysyy

Hiustenlaitto on aina kiinnostanut erityisesti naisia, mutta myös miehiä. Hiuksia on aina pesty, kammattu ja laitettu. Likaiset, kampaamattomat ja hoitamattomat hiukset on yleisesti koettu epämukaviksi. Uskonnolliset riitit ja hiustenhoito ovat usein kuuluneet yhteen. Hiuksia on leikattu ja kovetettu savella, tuhkalla tai rasvalla. Hiuksiin kiinnitettiin muun muassa luukoristeita, kukkia ja lehtiä.

Hiusmuoti 1900-luvulla

1900-luvulla yleinen hiusmuoti toi mukanaan vallankumouksen, jolloin miehillä hiukset lyhenivät ja naiset leikkauttivat itselleen polkkatukan.

Hiukset leikattiin joko niskasta lyhyemmiksi tai kauttaaltaan tasaisen pitkiksi. Permanentteja laitettiin maailmanlaajuisesti ensimmäisen kerran 1920-luvun alussa. 1930-luvulla kehitettiin nerokas ja hellävarainen kylmäpermanentti. Kylmäpermanentin suosio kasvoi jatkuvasti ja sen rinnalle tuli uusia hiuskäsittelyitä sekä hiusten sävyte- että värjäysaineita.

Maailmanhistorian ensimmäinen kiharrusmenetelmä on vuodelta 1872, jonka keksi Marcel Grateau. Hiukset kiharrettiin puristuspihtien avulla, jolloin ne kuumennettiin tulen avulla ja painettiin kiinni yksittäisiin hiuksiin. Pihtien lämpö tarkastettiin painamalla ne kiinni sanomalehtiin, jos lehden sivu paloi hieman, lämpöä pidettiin sopivana. Tuosta ajasta menetelmät ovat kehittyneet paljon ja hiustenlaitto on erittäin turvallista.