Lempitreenini raskauden aikana

2019-02-19 03.13.23 2.jpg

Meneillään oleva raskauteni on ollut monella tapaa erilainen ensimmäiseen odotusaikaan verrattaessa. Tämän raskauden ensimmäisen kolmanneksen ajan olin huonovointinen, nukahtelin jatkuvasti - myös päivisin töiden ääreen (thank god for kotioffice!) ja tunsin olevani kaikkea muuta kuin oma itseni. Olin suurimman osan ajasta vain jonkunlainen väsynyt, harmaa möykky.

Tuo aamupahoinvointien ja aivojumien täyttämä zombie-vaihe tuli tosiaan aika yllätyksenä itselleni, sillä ensimmäinen raskauteni oli ollut niin vaivaton.

Nyt on kuitenkin fiilis jo aivan erilainen ja olen myös päässyt viime aikoina - pitkästä aikaa - kiinni säännölliseen liikkumiseen. Ja ah tätä onnea! Pelkkä kävelylenkki tuntuu nyt taivaalliselta, sillä niin pitkään oli olo täysin vetämätön enkä vain jaksanut kiinnostua normaaliin tapaan liikkumisesta - en siis yh-tään.

Omat raskaudenajan lajini ovat tällä hetkellä kävely, pilates ja jooga. Välillä teen myös perinteisiä lihaskuntotreenejä painojen kanssa, mutta monestakin syystä on edellä mainittu pilates tällä hetkellä suosikkini lihaskunnon ylläpitämisessä; laji on ihanan monipuolinen ja itse tehostan liikkeitä mm. pilatesrenkaalla sekä vastuskuminauhoilla.

2019-02-19 03.13.23 1.jpg

Pilatestreenejä teen tällä hetkellä Melissa Woodhealth-sivuston maksullisen treeniosion kautta. Sivulta löytyy omat treenit raskausaikaan, mikä on kätevää koska näin en joudu itse miettimään voinko tehdä kaikkia liikkeitä mahani kanssa - treenit kun ovat jo valmiiksi suunniteltu raskausaikana tehtäviksi.

Unelmien päiväni - liikunnan osalta - näyttäisi tällä hetkellä tältä: aamulla parikymmentä minuuttia joogaa (vuosia mukanani matkannut maailman kannattavin aamurutiini), päivällä tunnin kävelylenkki ja iltapäivällä/illalla pilatesta. Usein kuitenkin jaan näitä tämän hetken lempilajejani viikon eri päiville, ihan aikataulullisista syistä.

Mutta ah ja oh; on se vaan niin parasta kun pääsee liikuttamaan kroppaansa ja saa sitä kautta mielenkin mutkat oikaistua. Näin ollen hilppaisenkin tästä nopeasti tämän päivän pilateshetkeni ääreen, sitten pitääkin jo kipittää lasta päiväkodista hakemaan!

Peace & pilates!