15 faktaa minusta

 
2019-03-21 10.59.25 1.jpg

Tänään ajattelin jakaa tänne 25 faktaa itsestäni, koska…no, miksipäs ei? Itse olen fanittanut näitä faktalistauksia aina ala-asteen ystäväkirja-ajoista lähtien.

Enpä tiedä ovatko alta löytyvät faktat mitään huipputärkeää tietoa itsestäni, mutta toivottavasti ne vähintään viihdyttävät. Here we go!

  1. Olen ollut kohta viisi vuotta naimisissa ja se jos mikä on todiste siitä, että elämässä voi tapahtua mitä vain. Luulinhan eläväni elämäni ikisinkkuna, suurta koiralaumaa ympärilleni vuosien varrella keräten.

  2. Olen neuroottinen sähkölevyjen sekä kodinkoneiden virtakytkinten tsekkailija - siis nämä kaikki on tarkastettava ainakin pariin kertaan joka kerta kotoa lähtiessäni. Ettei vaan mikään i-ki-nä jäisi päälle.

  3. Tykkään siivoamisesta (tosin nykyelämässäni siivoamisen määrän räjähdysmäinen nousu arjessa on hieman vienyt asian hohtoa).

    Nautin myös muuttamisesta. Oh yes, I am weird.

  4. Olen osin supersosiaalinen ja toisaalta vähän erakkomainen. Nautinkin yhtä lailla ihmisten kanssa olosta kuin myös omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni oleilusta.

  5. Luulin aina (ENNEN äitiyttä) olevani äitinä superduperterveyshifistelijä-mama; sellainen, jonka lapsi joisi aamulla iloisesti ison lasin vihersmoothieta, napsisi pähkinöitä sekä marjoja välipaloiksi, rakastaisi kasviksia niiden kaikissa muodoissa ja vaatisi kesäisin saada ostaa torilta marjoja mussuteltavakseen. Niin, tämä oli siis ennen kun sain lapseni. Poikani on nimittäin tällä hetkellä hyvinkin nirsossa elämänvaiheessa syömisten suhteen. Hänen lempiruokiaan ovat lehtikaalien ja mansikoiden sijaan mm. halloumi, bataattiranskalaiset (no, sentään kotona tehdyt), lasagne sekä maissi (se tölkistä löytyvä versio - ei tuore). Tiivistettynä voisi siis sanoa: äitiys opettaa.

  6. Omaan aika vaarattoman oloisen ja hymyilevän ulkokuoren, joten joillekin tuleekin yllätyksenä se, minkälainen itsepäisyys ja päättäväisyys sisältäni puskee aika ajoin esiin. Itsepäisyyteni on mielestäni yksi parhaista JA huonoimmista ominaisuuksistani.

  7. En tykkää alkoholin mausta, joten nykyinen tipaton raskauselämäni ei tosiaankaan nostata ahdistuksen hikikarpaloita otsalle. Nuorena yritin kovasti opetella tätä “tärkeää” taitoa, eli alkoholin diggailua, mutta ei kun ei. Ainoastaan todella kylmä rosé/valkkari/Sol sekä viileä skumppa kesäpäivänä ovat ihan kivoja, kaiken muun alkoholipitoisen jätän nykyään muiden nautittavaksi.

2019-03-21 10.59.26 1.jpg

8. Osaan värisyttää silmiäni todella friikillä tavalla. Tähän tyyliin.

9. Rakastan kahvia, mutten nykyään pysty juomaan kofeiinirakkauttani kuin maksimissaan kaksi kuppia päivässä. Tämä on toki terveyden kannalta ihan jees juttu, mutta joskus olisi ihana esimerkiksi fiilistellä päivän aikana monia eri kahviloita ja niiden kahveja (esim matkoilla). Normaali kahviannokseni on kuitenkin nykyään vain se yksi kuppi päivässä - ja tuon kupposen nautin aina aamuisin.

10. Haluaisin lukea ihan hirveästi, koko ajan ja joka puolella, mutta jotenkin lukeminen nykyisessä arjessa tuntuu tosi haastavalta. Vinkkejä otetaankin vastaan siihen liittyen, miten kiireisinäkin päivinä voisi oppia järjestämään aikaa lukemiselle. Äänikirjatkin ovat toki ihan kivoja, mutta kaipaisin elämääni nimenomaan niitä “perinteisiä” kirjoja.

11. Lempiruokiani ovat tällä hetkellä thaimaalainen kookos-nuudelikeitto tofulla, poke bowlit sekä erilaiset tuoreet hedelmät (ananas! ah!) jogurtin (kasvipohjainen + maustamaton) kera.

12. Rakastan nykyistä työtäni sisällöntuotannon ja kirjoittamisen parissa, mutta haaveilen siitä, että voisin tulevaisuudessa tehdä töitä myös ihmisläheisimmissä kuvioissa.

13. Olen ihan hyvä kokki, mutten mikään reseptien lukija tai ainesosien viilailija. Lempiruokiani ovatkin nopeasti valmistuvat ja värikkäät vegeateriat.

14. Nuoruudessani ajattelin inhoavani liikuntaa, kunnes yllättäen löysinkin omat lajini joskus reilu parikymppisenä. Tähän liittyen: se, että juoksin joitain vuosia sitten maratonin (eikä se edes ollut kauheaa!) on jotain, mistä olen edelleen ylpeä. God dammit, I did it!

15. Olen aika rento äiti, mutta tietyt asiat ovat itselleni äitiydessä ehdoton no-no. Yksi näistä on tapa, jolla puhutaan muista ihmisistä - se pitää aina olla kunnossa. Uskon, että (oikeanlainen) kiltteys ja ystävällisyys muita ihmisiä kohtaan on yksi parhaita asioita, joita ihminen voi omata. (By the way: haaveilen tästä paidasta, joka kiteyttää oman mama-mantrani.)

Sellaisia faktoja tähän torstaihin! Ihanaa päivänjatkoa kaikille!

-V