Curly girl -metodilla unelmien kiharat?

violabiotiini4.jpg

Aloitin muutama päivä sitten hiuskokeilun lähtemällä mukaan villitykseen nimeltä Curly girl.

Mikäli metodi ei siis ole tuttu niin kannattaa tsekata vaikkapa Puoli Seitsemän -ohjelman tekemä juttu + insertti aiheesta tai lukea bloggari Annika Ollilan postaus hänen uuteen kiharaelämäänsä liittyen.

Yksinkertaisuudessaan on Curly girlissä kyse hiustenhoitorutiinista, joka on suunniteltu nimenomaan luonnonkiharille/-taipuisille hiuksille. Innostuin aiheesta juurikin siitä syystä, että hiukseni ovat luonnostaan kihartuvat, mutta aikuisiällä niiden muoto on muuttunut lapsuuden kauniista ja paksusta lainetukasta karheaan ja suoraan - luultavimmin ei ainakaan vähiten kaikkien hiuskäsittelyjen, viikottaisen suoristusraudan käytön sekä raskauden aiheuttamien hormonimuutosten myötä. Lopputuloksena on siis nykyinen hiuslaatuni, jota on yksinkertaisesti pakko käsitellä lämmöllä (eli föönillä tai suoristusraudalla) aina pesun jälkeen - ilman silottavaa lämpökäsittelyä on semi-suora mutta silti karhea hiukseni muistuttanut lähinnä jonkinlaista räjähtänyttä, karkeakarvaista lemmikkiä.

Curly girl -metodissa hurmasi meikäläisen heti se, että siinä kielletään suoristusrautojen ja muiden kovaa rasitusta hiuksille tuovien lämpökäsittelyjen käyttö kokonaan (poikkeuksena fööni + diffuuseripää). Jehei, vihdoin saisin syyn jättää addiktioksi muodostuneen suoristusraudan käytön pois hiustenhoitorutiineistani!

Lisäksi kaipaan kovasti (viimeksi varhaisnuoruudessani kokemaa) fiilistä siitä, että hiukseni ovat vahvat ja hyvinvoivat. Luulenpa, että jo pelkästään lämpökäsittelyjen jättäminen voi auttaa tämän tavoitteen saavuttamisessa aika lailla…

Sen lisäksi ettei Curly girl-metodissa koskaan käytetä suoristus- tai muotoilurautoja hiusten muotoiluun, kutreja myös hellitään antamalla niille runsaasti kosteutusta tietynlaisen hiustenhoitorutiinin muodossa. Sääntöjä ja ihmeellisiä termejä löytyy Curly girl-rutiineihin liittyen vaikka millä mitalla, mutta itse olen lähtenyt liikkeelle omaan elämään sopivalla ja suht yksinkertaisella hiustenhoitotyylillä.

Aion tehdä aiheesta uuden, kattavamman postauksen sitten, kun olen ehtinyt testata metodia ainakin muutaman viikon verran - mutta sanottakoon että jo näin homman alkumetreillä ovat tulokset aika vakuuttavia! Oma kiharani on yhtäkkiä pumpsahtanut takaisin päähäni ja se, ettei hiusta tarvitse lainkaan föönata tai käsitellä raudalla tuntuu todella vapauttavalta. Ahh, freedooom!

Jos teillä muuten on aiheeseen liittyen jo nyt kysymyksiä, niin laittakaa niitä ihmeessä tulemaan kommenttiboksiin tai FB:n/Instan puolelle - voin sitten vastailla niihin kun olen itsekin tutustunut metodiin kattavammin. Sen voin jo tässä vaiheessa sampa, että omat CG-hiustenhoitotuotteeni ovat suurelta osin luonnonkosmetiikkaa, mutta pari tököttiä ostin "perustuotteiden” puolelta sillä en löytänyt tähän hätään kaikista hiusrutiiniin kuuluvista tuotteista sopivia luomuversioita. Anyways, tuotteistakin osaan myös varmasti sanoa enemmän sitten, kun kikkuraelämääni on jatkunut vähän pidempään - eli palaan kaikkeen tähän uudestaan myöhemmin.

Mutta nyt lähden pakkaamaan laukkua Tukholman minireissua varten ja sanon vaan, että:

kevät & elämä kiharapehkona, here I come!