Paluu puurokulhon ääreen

2019-05-14 03.42.48 1.jpg

Puuro on sellainen ruokalaji, jonka kanssa itselläni on tietynlainen on/off-suhde. Välillä puputan puuroa päivittäin, toisinaan en taas kuukausiin.

Hiljattain tein taas pitkästä aikaa aamupalaksi kulhollisen kaurapuuroa ja nyt näyttääkin vahvasti siltä, että suhdestatukseni puuron kanssa on jälleen vahvasti on-tilassa. Puuro on vaan yksinkertaisesti niin hyvää.

Parasta puuroissa on mielestäni niiden muunneltavuus; tästä ruokalajista löytyy niin suolaista kuin makeaakin versiota ja annoksensa voi oman maun mukaan maustaa yhtä hyvin marjoilla ja kaakaonibseillä kuin myös perinteisiin nojaten yksinkertaisen herkullisella voisilmällä.

Useimmiten arkiaamuisin päädyn itse tuttuun ja turvalliseen, eli helppoon ja mukavan lempeään puurovaihtoehtoon: perinteiseen kaurapuuroon. Suosikkejani kaurapuuron mausteina ovat muussattu banaani, pähkinävoit, kaneli sekä kardemumma. (Ja puuro tarvitsee aina hyvän ripauksen suolaa!) Näitä peruselementtejä vaihtelen kaurapuuroa tehdessäni fiiliksen mukaan ja sitten kokoan annokseni päälle jääkaapista/pakkasesta löytyviä lisukkeita; marjat ovat ykkössuosikkejani.

Eilisaamun puuroni oli ihanan lämpöinen ja samalla kuitenkin raikas kokonaisuus - alta löydät hedelmäiseen kaurapuurooni reseptin:

Banaani-kaurapuuro nektariinin & kanelin kera

yhdelle

1 hyvin kypsä banaani

2,5 dl vettä/kauramaitoa

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl mantelivoita

ripaus suolaa

päälle: nektariinia & kanelia

  1. Keitä puuro yhdistämällä neste ja hiutaleet kattilassa. Anna kiehahtaa ja napsauta sitten hellalevyn lämpö suht hiljaiselle ja anna puuron hautua vähintään 10 minuuttia.

  2. Lisää puuron sekaan muussattu banaani sekä mantelivoi ja anna hautua vielä hetken. Mausta ripauksella suolaa.

  3. Koristele annos reilulla määrällä kuutioitua nektariinia & kanelia. Nauti.

Herkkuja puurohetkiä kaikille!