Kesän Suomi-roadtrip: 10 kohdan vinkkilista länsirannikon reissua varten

PG708025-9AC44E51-8722-4499-80B6-4D44583F4228.png

Kesällä 2016 olimme juuri saaneet esikoislapsemme - ja elämä oli vauva-ajan hattarapilvien ja vaipparoskiksen hajuisen kaaoksen ihanaa yhdistelmää.

Tuolle kesälle olimme miehen kanssa etukäteen suunnitelleet pienen Suomi-roadtripin - ja monien varoittelijoiden (“Ette ikinä jaksa reissata vastasyntyneen kanssa, turha suunnitella!”) epäilyistä huolimatta suuntasimme tien päälle poikamme ollessa reilun kuukauden ikäinen. Ja tuo kotimaan autoreissu oli yksi kivoimmista matkoista ikinä! Tämä siitäkin huolimatta, että reissu sisälsi mm.: runsaasti parkkipaikoilla hoidettuja imetysmaratoneja, sähläystä ylivilkkaan koiran kanssa eri majoituspaikoissa, iltaiselle vaunulenkille osuneen (elämäni pahimman!) kaatosateen sekä paljon muuta. Myöhemmin ollaan tehty jo muitakin Suomi-autoreissuja - ja kokemukset ovat olleet todella positiivisia.

Nyt suunnittelemmekin siis ensi kesälle uutta kotimaan automatkaa - ja tarkoituksena olisi suunnata länsirannikon maisemiin! Kyselinkin aiheeseen liittyen hiljattain länsirannikko-reissuvinkkejä Instan puolella - ja sainkin tätä kautta koottua meidän poppoolle ihan mahtavan listan paikoista sekä kaupungeista, joissa käydä tulevan roadtripin aikana. Kiitos siis vielä kaikille IG:n puolella tähän reissukeskusteluun osallistuneille!

2018-07-11 04.56.09 1.jpg
2018-08-02 11.34.21 1.jpg

Johtuen saamieni vinkkien loistavuudesta, ajattelin nyt jakaa teille perheeni tulevaa Suomi-roadtripiä koskevan, kymmenen kohdan toivelistan (joka on siis pitkälti saamieni IG-vinkkieni inspiroima) - alle siis listasin kymmenen sellaista paikkaa/kaupunkia, joissa haluaisin tulevan reissun aikana käydä. Toivottavasti näistä löytyy mahdollisiin tuleviin Suomi-reissuihin kivoja ideoita teille, joilla on pientä kotimaan matkailua tiedossa, vaikkapa juurikin tulevana kesänä!

  1. Vanha Rauma - Olen jo pitkään halunnut päästä Raumaan - erityisesti Vanhan Rauman pittoreskin puutalomiljöön vuoksi. Blogikollega-Pian antaman vinkin myötä löysin tieni Saanan blogiin ja sen mahtavaan Rauma-matkaoppaaseen, jonka vinkkien myötä tulemme varmasti kiertelemään - Vanhan Rauman kaupunginosan lisäksi - kaupungin muitakin ihanuuksia innolla läpi.

  2. Vaasa - Lapsen eläinrakkautta ja puuhakkuutta ajatellen erityisesti Aava Kertun Kotitila & Stundars kiinnostavat Vaasassa. Henkilökohtaisesti haluaisin myös em. kohteiden lisäksi vain haahuilla Vaasan kaduilla ympäri ämpäri sekä samalla maistaa Cafe Raawkan raakakakkuja.

  3. Närpiön tomaattikarnevaalit - Tomaattikarnevaalit kuulostavat niin mahtavan hassulta ja kreisiltä tapahtumalta, että haluaisin ehdottomasti päästä näkemään kuinka tomaattista menoa Närpiössä onkaan kyseisen tapahtuman aikaan, eli heinäkuun alussa.

  4. Pori - Kohteista erityisesti Kirjurinluoto kiinnostaa - sekä (puuhakasta kolmeveetä ajatellen) siellä sijaitseva Pelle Hermannin leikkipuisto. Yyteri on myös luonnollisesti nähtävä!

  5. Mathildedalin ruukkikylä - Idyllinen, kesäinen ruukkikylä - what’s not to love?

  6. Kristiinankaupunki - Kesämarkkinat ovat ihan best - joten Kristiinankaupungin heinäkuiset markkinamenot voisivat olla meidän roadtripin reittiin ja ajoitukseen mukavasti sopivat torihäppeningit! Majoituksen puolesta supersöpön oloinen Huoneistohotelli Krepelin kiinnostaisi myös kovasti.

  7. Uusikaupunki - Mies nauttisi varmasti pysähdyksestä kaupungin frisbeegolf-apajille, lapsi taas varmasti hihkuisi ilosta Wahlbergin museotalon pihan leikkialueelle päästessään ja itse - aamupala-rakkauteni nimissä - haluaisin testata kaupungin suloisen Cafe Aitan aamiaistarjonnan.

  8. Merikarvia - Täällä sijaitsee varma lapsen paratiisi eli Koivuniemen Herran MuuMaa ja sen monipuoliset maatilameiningit.

  9. Naantali - Well, sanon vain yhden (lapsiperheissä aina upean kovassa kurssissa olevan) sanan: Muumimaailma.

  10. Raahe - Vanhan kaupungin eli Wanhan Raahen alue on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja Suomessa joten olisihan tämäkin paikka upeaa nähdä!

Sellaisia suunnitelmia siis! Nyt vaan pitäisi malttaa odottaa vauvan ja kesän saapumista, ennen kuin sitä sitten vihdoin saa pakkautua (aivan liian suuren) tavaravuoren, lasten ja miehen kanssa autoon - ja lähteä tien päälle nauttimaan yhdestä maailman upeimmista maista.

Ihana, rosoinen, idyllinen, outo, perinteinen, hauska ja värikäs Suomi - here we come!