5 inspiroivaa asiaa juuri nyt

2019-05-16 01.51.13 1.jpg

Elämä on tällä hetkellä vahvasti odotuksen täyttämää; pian syntyvän vauvan treffaaminen alkaa olla aika lailla koko ajan mielessä. Vielä olisi toki joitain bebe-järkkäilyjä tekemättä, muttei enää mitään akuuttia - ja huomaankin noiden viimeisten to do -listausten olevan jotenkin toooodella työlään oloisia. Ehkä asioihin tarttuminen johtuu tämän hetken norsumaisesta olotilastani, tai sitten mieli on vaan yhtäkkiä valmis vauvan saapumiseen eikä osaakaan muuhun enää keskittyä. Who knows!

Joka tapauksessa ajattelin nyt siirtää ajatukseni hetkeksi beibimaailmasta ihan muuhun, sillä viime aikoina on eteeni osunut monia yksinkertaisesti tosi kivoja ja inspiroivia asioita - näistä näin ollen juttua tänään.

Eli tässäpä ne tulevat - viime aikojen viisi inspiroivinta asiaa, olkaas hyvät!

1. Knock Down The House -dokkari Netflixiltä. Olen jo nuoresta asti tykännyt imeytyä hyvien dokkareiden erilaisiin maailmoihin ja tämä Netflixin suosituimpien ohjelmien listalla keikkuva dokumentti on yksinkertaisesti aivan loistava! Teos näyttää ruohonjuuritasolta asiaa kuvaten sen, miten ns. tavallisten ihmisten käsissä piilee suuria voimavaroja - jos vain uskaltaa haastaa vanhoja ajatusmalleja, mennä sieltä missä aita on todellakin korkein ja vieläpä hypätä tuon aidan päältä tuntemattomaan. Tämän dokkarin katselun jälkeen ihastuin Alexandria Ocasio-Corteziin entistäkin enemmän - mieletön mimmi!

2. Letters From a Hopeful Creative -podcast - “This is a podcast for creative humans who are ready to dive deep, dream big, and do life and business on their own terms every step of the way.”

Jos teet luovaa työtä tai vaikkapa haaveilet uudesta urasta luovemmilla työapajilla - tsekkaa tämä podcast. Jaksojen aiheet ovat monipuolisia; välillä pureudutaan laajempiin ura- ja yrittäjyyskysymyksiin - toisinaan taas mietitään Instagram-sisältöjä, blogin pitämisen perusteita tai vaikkapa nettikurssien myymistä.

3. Gotta get up -biisi Harry Nilssonilta - Netflixin Juhlat-sarjasta tuttu tunnarimusa on vähän Beatles-tyylinen ja mukavan kepeä ralli, joka toimii hyvin aamun hyvän fiiliksen soittolistalla.

4. Easy Sweet -vartalosokeri - Hyvästi epäekologiset sheiverit ja tervetuloa sokerointi! Olen nyt päättänyt vihdoin lopettaa ihoa ja ekologista omatuntoa pahasti rassanneen sheivaamisen - ja siirtyä sokerointiin. Kipitinkin hiljattain Life-kauppaan sillä googlasin heidän myyvän kotimaisia Easy Sweet -sokerointiaineita ja hankin putiikista itselleni herkälle iholle tarkoitetun hunaja-sokerointipurnukan. Sokeroinnissa ihan mahtavaa on se, että pienellä purkilla pärjää pitkään - ja käytetty sokerointimassa on täysin kompostoituvaa matskua. Me like!

5. Taskukirjasto-sovellus - Aion tulevan bebe-vapaani aikana yrittää vaihtaa Netflixin tuijottelut (joita ainakin esikoisen kanssa tuli tehtyä urakalla - hän kun oli imetettävänä ajoittain 24/7) osin kirjoihin, sillä ovathan kirjat nyt vaan aidosti niin paljon inspiroivempaa kamaa kuin sarjojen aivoton toljottelu. Olen aina rakastanut kirjoja, mutten nykyään lue juuri yhtään. Why oh why?

Aionkin nyt korjata tämän asian keräämällä kesäisen muistivihkoni sivut täyteen herkullisia lukuvinkkejä - ja ahmia kirjoja aina kun mahdollista. No, lapsiperheessä tuo kirjojen “ahmiminen” ei nyt tosin ole mitään sellaista tuntikausien lukumaraton-meininkiä, mutta epäilen lukemiselle löytyvän paljon enemmän aikaa kuin uskonkaan. Jatkossa siis hyödynnän pienet luppoaika-välit päivässä ja kaappaan kirjan käteen - ja tämä on lupaus!

Pääkaupunkiseudun kirjastojen Taskukirjasto-sovellus onkin ihan mahtava apu lukemisharrastukseen, sillä sen kautta voi mm. uusia omia kirjastolainojaan, tehdä kaverilainoja sekä saada sovellukselta kirjavinkkejä. How cool is that!

Sellaista inspistä tähän torstaihin!