Kesäkauden juhlat tulevat - oletko valmis?

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia & Kauppakeskus Kaari

2019-05-17+09.47.03+1.jpg

Olen harvoin odottanut mitään kesää yhtä paljon kuin tätä tulevaa. Luvassa on nimittäin aikamoinen paketti kesäisiä tapahtumia: bebe numero kakkosen syntymä (& sitten myöhemmin nimiäisjuhlat), pojan kolmevuotisjuhlat, 5-vuotishääpäivä ja miehen synttärit.

Tätä häppeninkien listaa katsellessani päätinkin aloittaa (kerrankin!) juhlakauteen valmistautumisen ajoissa ja suuntasin miehen, pojan ja äitini kanssa Kauppakeskus Kaareen fiilistelemään tämän kesän juhlakautta. 

Kaari on meidän konkkaronkalle jo todella tuttu paikka entuudestaan; käymme siellä miehen ja pojan kanssa oikeastaan lähes viikottain. Kaaren kompakti koko, avaruus ja valoisuus, kauppakeskuksen monipuolisuus sekä kätevä sijainti ovat muutamia syitä siihen, että tästä Kannelmäen kulmakivestä on muodostunut meille koko perheen ostos- ja hengailukohde. 

Samaan hengenvetoon täytyy tunnustaa, etten yleisesti ottaen fanita kauppakeskuksia kovinkaan vahvasti. Ne ovat omaan makuuni usein turhan täynnä ihmisiä, tuntuvat hälyisiltä ja ovat välillä vähän liiankin pullollaan kaikkea mahdollista. Tästä syystä olenkin harvinaisen iloinen siitä, että löysin aikanaan tieni Kaareen. Jo parin vuoden ajan Kaari onkin siis ollut se oma suosikki pääkaupunkiseudun kauppakeskusten joukossa. Lisäksi etenkin nyt lapsiperhe-elämän keskellä on ollut todella kätevää visiteerata Kaaressa milloin minkäkin hoidettavan asian, kahvittelun tai ostoslistan puitteissa, sillä kauppakeskus on myös aidosti lapsiystävällinen.

Tällä kertaa käyntimme Kaaressa alkoi tuttuun (ja aina yhtä toimivaan) tapaan - eli aamukahvien merkeissä. Oma vakiotilaukseni on Kaaren Robert’s Coffeen alennushintainen aamulatte kauramaidolla sekä sen kylkeen jokin kahvilan suolaisista leivistä - pysyin tässä hyväksi todetussa kaavassa tälläkin kertaa. Mies tilasi pestolla, mozzarellalla ja tomaatilla täytetyn croissantin ja kaakaon, äitini taas testasi kahvinsa kanssa (kuulemma todella herkullista) chucho-leivonnaista.

2019-05-17 09.42.45 1.jpg
 
2019-05-17 09.42.47 2.jpg
2019-05-17 09.42.47 1.jpg

Vinkkinä muuten touhottavien lasten kanssa Kaareen suuntaaville; kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitseva Robert’s Coffee on (ihanien kahviensa lisäksi) siksikin kiva kahvittelupaikka, että aivan Robertsin vieressä on lasten pieni liukumäki-leikkipaikka. Näin kahvihetkestään voi siis saada normaalia rauhaisamman parkkeeraamalla itsensä leikkialueen viereen ja antamalla lapsen nauttia liukumäen vauhdeista. (samalla kun itse nauttii täysin siemauksin kahvistaan - ah!)

Aamiaisen aikana mietimme hieman päivän plääniä; missä liikkeissä haluaisimme käydä ja mitä hankkia. Itse kaipailin paria kesäistä luonnonkosmetiikan meikkituotetta kesäkauden beauty bagiini, mies haaveili uudesta partaöljystä, äitini halusi lähinnä fiilistellä sisustus- ja vaateuutuuksia ja poika… No, hänen mukaansa suunta oli heti leikkipaikoille mars! (niitä kun on Kaaressa useampi) Pienen suostuttelun jälkeen saimme kuitenkin ympäriinsä säntäilleen mini-misterin kanssamme NAME IT -lastenvaateliikkeeseen, etsimään pojalle synttäriasua tulevia kolmevuotisjuhlia ajatellen.

Yleisesti ottaen ostan kaikki lapsen vaatteet käytettyinä kirppiksiltä - tai sitten vaihtoehtoisesti saan ystäviltä ja läheisiltä heidän lapsosilleen pieneksi jääneitä vaatekappaleita. Olemme kuitenkin lapsen kanssa aina ajoittain juhlien kynnyksellä käyneet ostamassa hänelle jonkun erityisen ihanan vaatteen. NAME ITin vaatteet ovat meille kestäneet käytössä todella hyvin aiemminkin, joten tästä syystä suuntasimme tuttuun liikkeeseen tälläkin kertaa. Poikakin oli lopulta varsin innoissaan päästessään selailemaan kaupan vaatevalikoimaa, heiluen henkareiden kanssa kauppaa ympäri ämpäri ja kertoen myyjälle muun muassa sen tärkeän tiedon, että “minulla on iso pää ja iso lippis”.

Poika sai lopulta liikkeestä mukaansa uuden lippiksen (näkyy alla olevassa kuvassa oikealla), joka lapsen omien sanojen mukaan oli “isojen poikien lippis” ja jota hän myös ihasteli peilistä useaan otteeseen jo kaupan puolella. Lisäksi pojalle hankittiin värikäs t-paita, vetoketjullinen neule (vasen kuva alla) ja siistit, mutta kuitenkin mukavan pehmeät shortsit. Eiköhän tällä setillä kelpaa kolmevuotiaan loikkia kesälaitumille!

2019-05-17 09.47.04 1.jpg
2019-05-17 09.58.10 1.jpg
2019-05-17 10.12.37 1.jpg

Lapsen vaatehankintojen jälkeen lähdimme hetkeksi äitini kanssa kahdestaan Kaaren liikkeitä kiertelemään, pojan ja miehen lähdettyä tekemään viikon ruokaostoksia. Ensimmäiseksi kävimme Sokoksen luonnonkosmetiikan osastolla, sillä kaipailin tosiaan pientä päivitystä kesän meikkituotteideni joukkoon. Päädyin hankkimaan Zuii Organicin herkullisen persikkaisen poskipunan sekä Laveran kevyesti roosaisen huulikiillon - juuri omannäköinen meikkikombo löytyi ihan hetkessä.

2019-05-17 09.58.14 1.jpg
2019-05-17 09.58.08 1.jpg

Kosmetiikasta kesän asuihin; seuraavaksi suuntasimme maman kera tsekkaamaan Lindexin uutta valikoimaa. Kuten pojan vaatehankintojen kohdalla, myös omissa valinnoissani suosin nykyään käytettyinä hankittuja vaatteita - mutta aika ajoin on silti ihana päästä fiilistelemään uuden kauden uutuusvärejä ja -matskuja kauppoihin. Lindex on oma suosikkini suuremmista vaateketjuista puhuttaessa ja tykkään etenkin heidän Sustainable Choice -valikoimastaan, josta bongasinkin alla näkyvän kesäisen kepeän haalarin. En hankkinut asua kaappiini, mutta pellavainen haalari jäi kyllä kovasti mieleen kummittelemaan… Kevyistä materiaaleista valmistetut haalarit kun nyt vaan ovat yksinkertaisesti ihan best asia kesäkaudella!

2019-05-17 09.58.16 1.jpg
2019-05-17 09.58.15 1.jpg

Haalariunelmointini joutui kuitenkin hetkeksi katkeamaan suunnatessamme marjaostoksille Kaaren ykköskerrokseen - sillä hei, mikäs sen raikkaampaa ja kesäisempää hankittavaa kuin tuoreet marjat? Ah, niin parasta; kesä tosiaan on jo täällä.

Marjatiskien värejä katsellessani päätin myös samalla sen, miten toteutan pojan tulevien synttäreiden kakun. Aion luottaa yksinkertaisen toimivaan konseptiin; pinkki (pojan toive) ja vegaaninen täytekakku kunnon marjakeolla - siinä se! Simppeliä, kesäistä ja raikasta. (Olen jo oppinut läksyni monimutkaisten kakkujen teon suhteen - erittäin pitkälle viety yksinkertaisuus on oma juttuni leivonnassa.)

Kesäjuhlien suhteen olen muutenkin vahvasti sitä mieltä, että yksinkertaisuus on kultaa. Suven helteissä ei kukaan halua hikoilla tuntikausia köökin höyryissä (tai ainakaan en itse halua, no way), joten runsaat ja helppotekoiset salaatit, tuoreet leivät & niiden kanssa tarjoiltavat erilaiset tahnat sekä levitteet, suolaiset ja makeat piirakat sekä juurikin ne ihanan yksinkertaisilla ohjeilla toteutetut marjaisat sekä raikkaat kakut ovat omat suosikkini kesän juhlapöytään. Ja vinkkinä muuten kesän ruokatarjoiluihin lisään tähän vielä sen, että Kaarestahan löytyy myös Punnitse & Säästä -liike, josta itse aina aika ajoin hankin tarvikkeita raakakakkuleipomuksiin (jotka ovat usein yllättävänkin helppoja toteuttaa!). Lisäksi kyseinen liike on mahtava paikka erilaisten pippaloiden pikkunaposteltavien puolta ajatellen; esimerkiksi luomupähkinöiden ja kuivattujen hedelmien osasto on todella laaja.

Tällä kertaa kävin Punnitse & Säästä -valikoimia ihailemassa samalla kun hain pientä välipalaa koko ostospoppoollemme; pussiin valikoitui tällä kertaa kuivattua kookosta, jogurttikarkkeja ja pähkinöitä. Näiden herkkujen sekä Jungle Juice -juomiemme kanssa pidimmekin leppoisan tauon Kaaren kakkoskerroksen oleilualueella. Ja tämäkin on muuten niin kantapään kautta opittu juttu, mutta kaikkien juhlavalmistelu-ostosreissujen kohdalla on tärkeää muistaa, että tauot ovat tärkeitä. Eli tarpeeksi vaan aikaa ostoksien tekemiseen - ja niihin fiilistä ylläpitäviin taukoihin.

2019-05-17 10.12.40 1.jpg
2019-05-17 09.47.04 2.jpg

Nyt tätä tekstiä kirjoittaessani on taivas yllättäen hyvinkin syksyisen harmaa - mutta siltikin mieli on jo täysillä mukana kesässä. Kesäjuhlien suunnittelu sai aikaan sen, että fiilis on nyt jo tosiaan vankasti ankkuroitunut suveen; puistopiknikit, pihajuhlat, grillipippalot ja perheen kanssa spontaanisti parvekkeelle katetut kesäillalliset - olette kaikki ah-niin-tervetulleita!

2019-05-17 10.12.41 2.jpg
2019-05-17 10.12.43 1.jpg
2019-05-17 10.12.41 1.jpg

Olen sen jo aikanaan todennutkin, mutta itse olen ehdottomasti kesän lapsi - siitäkin huolimatta, että synnyin aikanaan keskelle erityisen kylmää ja pimeää joulukuuta. Näin ollen tämä toukokuinen aika saa aina mahanpohjani kipristelemään ilosta, ihan vain jo pelkästään tulevaa kesää ajatellessani.

Lempeä kesätuuli iholla, kaupungin asfaltti tennareiden alla ja kesän iloiset meiningit kiikarissa - voiko parempaa fiilistä olla?

Pssst! Kannattaa myös tsekata E2O- sekä Char and the city -blogien jutut Kaaresta - postauksissa on paljon erilaisia vinkkejä tulevia Kaari-reissuja ajatellen.

Viola NygrenComment