Helsingin kätketyt helmet

Kaupallinen yhteistyö: OP Koti & Suomen Blogimedia

Untitled design (25).png

Nyt eletään jänniä aikoja - meidän poppoo nimittäin muuttaa pian Helsingistä Järvenpäähän! Instan puolella olenkin ehtinyt jo asiasta höpöttämään, mutta täällä blogissa en ole aihetta ehtinyt vielä käsittelemään. 

Muuton lähestyessä olikin hauska yhteensattuma, että eteen osui blogiyhteistyö OP Kodin kanssa - eli tämä postaus, jonka myötä saan nyt fiilistellä Helsinkiä ennen suuntaamista uusille kulmille.

Helsinki on luonnollisesti pullollaan merellistä upeutta, söpöjä kahviloita, kivoja putiikkeja ja tunnettuja nähtävyyksiä, mutta tässä postauksessa nostan nyt esiin parit omat suosikit hieman vähemmän tunnettuihin stadin kolkkiin liittyen. Tällaiset kaupungin piilotetut aarteet ovat omasta mielestäni niin koti- kuin ulkomaillakin yleensä niitä parhaimpia elämyksien tarjoajia; niiden luokse löytäessään voi nimittäin saada ihan uudenlaisen yhteyden kaupunkiin ja sen olemukseen. Sehän on vähän kuin ihmistenkin kanssa; sitä voi joko tutustua ihmiseen vaan pintapuolisesti tasapaksun small talkin muodossa - tai sitten sukeltaa syvemmälle ja löytää hommaan ihan uusia ulottuvuuksia.

Itselleni nämä hieman kätketymmät Helsingin osat ovat myös monilta osin niitä rakkaimpia. Helsingin keskusta kirkkoineen ja Espan puistoineen on toki upea - mutta oma Helsinkini on metsien, pienten kahviloiden ja merituulen luona. 

Postausta varten tein pienen Helsinki-tourin vauvan ja äitini kanssa - ja voilà! Tässä teille listaa tämän kierroksen tiimoilta - alle siis kokosin muutamia kotikaupunkini ihanimpia, yllättävimpiä ja kauneimpia paikkoja; sellaisia joihin normaalit kaupunkikierrokset eivät välttämättä osaisi johdattaa. 


Herttoniemen kartanon puisto

Tämä puisto on itselleni THE puisto Helsingissä. Puisto on niin upea ja valtaisa viherkeidas, että ihmettelen joka kerta siellä ollessani ettei paikkaa tunnu kovinkaan moni tietävän. Toisaalta juuri se on tässä puistossa ihanaa; väenpaljouden puuttuessa saa kartanon mailla vaellella rauhassa ja nauttia upeista näkymistä häiriöttä… Mikäli puiston laidalla olisi vielä pieni, hyvä kahvila johon voisi piipahtaa kahvipaussille olisi elämys täydellisyyttä hipova.

Untitled design (27).png
Untitled design (26).png


Villa Salmela, Jollas

“Aivan Jollaksen kärjestä löytyy päiväretken arvoinen Villa Salmela. Huikeat näkymät, vanhan huvilatalon kahvila ja pieni hiekkaranta kallioiden juurella. Rannassa sijaitsevaa saunaa voi vuokrata omaan käyttöön.”

Taru Vainio-Kaski, kiinteistönvälittäjä, OP Koti Helsinki

Yllä olevan OP Koti -kiinteistövälittäjävinkin myötä löysimme tiemme Villa Salmelaan, Jollakseen - ja ah onnea miten rentouttava hetki meillä Salmelassa olikaan! 

Villa Salmela on sekoitus kauneutta ja kotoista rosoisuutta, mennyttä ja nykyaikaa.

Villa Salmela on sekoitus kauneutta ja kotoista rosoisuutta, mennyttä ja nykyaikaa.

Villa Salmelassa nautimme kahvit ja korvapuustit merinäköalan omaavalla pienellä terassilla joka oli tuona hetkenä täysin meidän käytössä. Näin seesteiset pullakahvit meren äärellä olisivat Helsingin keskustassa täysi mahdottomuus ja niinpä olikin erityisen ihanaa saada hörppiä kaffet rauhassa, ohi ajavia veneitä katsellen ja elokuun lempeästä iltapäivästä nauttien. 

Villa Salmelassa pullakahvit maistuivat erityisen hyviltä, niinkuin aina ulkona ja vieläpä meren äärellä nautittuina.

Villa Salmelassa pullakahvit maistuivat erityisen hyviltä, niinkuin aina ulkona ja vieläpä meren äärellä nautittuina.

Hauskaa paikassa oli myös se, että Villa Salmela oli kotoisa sekoitus vanhan puutalon nostalgista kauneutta ja samalla hieman rosoisen pihapiirin maanläheistä fiilistä. Eli vaikka ollaankin kulttuurikohteessa meren rannalla, ei hienostelusta ole tietoakaan - Salmelaan voi suunnata rennoin mielin luonnosta ja ihanasta kahvihetkestä (pulla oli super!) nauttimaan. 


Kumpulan kasvitieteellinen puutarha (ja sen ihana kahvila)

Tämä kasvitieteellinen puutarha on todellakin otsikon mukaisesti kuin kätketty helmi keskellä kaupungin vilinää. Paikka sijaitsee aivan lähellä Hämeentien meluja - mutta silti tuntuu kuin näiden kahden alueen välissä olisi pieni universumi, puutarhassa kun on todella seesteinen tunnelma eikä ruuhkaisten ajoväylien mölyistä ole täällä tietoakaan. 

Kumpulan kasvitieteellisessä fanitan etenkin paikan kahvilaa (tietty - olenhan kahvilahullu), joka muuten tarjoilee perus kahvittelutarpeiden lisäksi myös todella hyvää lounasta. Syömingit ja kahvit pääsee täällä nauttimaan keskellä puutarhaidylliä; kahvilan ulkopöydistä voi herkuttelun lomassa ihailla ympäröivää vehreyttä ja sen jälkeen tehdä vielä kävelykierroksen puutarhan ympäri. Kasvitieteellisen kahvilassa olen muuten syönyt elämäni ehkä parhaan pannukakkuannoksen (kuva alla).

Untitled design (23).png


Latokartanon alue & Arboretum, Viikki

“Viikin Latokartanosta löytyy koko perheen monipuolinen liikunta- ja leikkipaikka. Ihan lähellä voi käydä katsomassa Viikin kirkon lammen sorsia ja kiipeillä Viikinojanraitin metsikön puunrungoilla puron solinaa ihmetellen. Retki kannattaa päättää lähellä sijaitsevaan Bello-ravintolaan, joka huomioi hienosti lapsiasiakkaat ja tarjoaa maistuvat pizzat ja hyvän salaattivalikoiman.”

– Sari Leino, kiinteistönvälittäjä, OP Koti Helsinki

“Viikin Arboretum ja kesäisin niityllä käyskentelevät lehmät. Lyhyen matkan päässä tiiviisti rakennettavasta Kalasatamasta löytyy kontrastina avarat pellot ja rauhallinen tunnelma. Hyvä päiväretkikohde! PS. Helsingin maantieteellinen keskipiste on nykyisin laitumien kohdalla Viikissä.”

– Paulus Palomurto, myyntineuvottelija, OP Koti Helsinki

Saadessani eteeni nämä OP Koti Helsingin kiinteistönvälittäjien vinkit Helsingin Viikkiä koskien, tiesin heti että halusin ottaa Viikin osaksi tätä postausta. Viikki on vanha asuinalueeni ja monella tapaa rakas paikka, mutta lisäksi se on myös aidosti todella monipuolinen kaupunginosa jota suosittelisin retkikohteeksi etenkin lapsiperheille. 

Untitled design (24).png

Viikin Latokartanon alue on todellinen lasten paratiisi; alueelta löytyy ratsastustalli ja sen hepat, valtaisat pellot joilla remuta, leikkipuistoja, ulkoliikuntapaikkoja sekä - kuten OP Kodin vinkissäkin mainittiin - todella kiva Bello-ravintola, jossa on mahtavan lapsiystävällinen ja ihana henkilökunta. (suosittelen Veganito-pizzaa!)

Latokartanon läheisyydessä olevan Arboretum on myös todella kaunis alue, jonka läpi itse kuljen mieluiten pyörällä. Arboretumiin suosittelenkin suuntaamaan juurikin fillarilla ja ottamaan hyvät piknik-eväät mukaan, sillä alueella on kivoja levähdyspaikkoja pöytineen.

Untitled design (28).png

Näiden Helsinki-vinkkien myötä ajattelin vielä siirtyä hetkeksi Järvenpää-fiilistelyyn, uusien kotikulmien kunniaksi. Paljon vinkkauksia en osaa vielä Järvenpäähän liittyen antaa, mutta laaja Vanhankylänniemen alue (kuvat yllä) on jo tullut tutuksi - etenkin perheen kolmevuotias ihastui tähän paikkaan ja sen rantoihin heti ensisilmäyksellä. 

Itse odotan jo niin sitä hetkeä, kun muuttorumbamme on selätetty ja ensimmäinen aamu uudessa kodissa pääsee alkamaan. Tiedänkin jo nyt miten tuon aamun starttaan; nousen aikaisin ylös ennen muita, hiivin yläkerran makkarista alakertaan ja laitan kahvin porisemaan. Hetken päästä suuntaan takapihalle kahvikuppi kädessäni ja istahdan alas - ja luultavasti kiitollisena ihmettelen sitä tosiasiaa, että voin istua aamukahvilla omalla takapihallani. (oma piha on ollut haaveeni noin miljoona vuotta)

Ja siitä se seikkailu uudessa kodissa ja kaupungissa voikin sitten alkaa… 

Alla vielä kootusti kaikki postauksen vinkit - nappaa tästä ideoita mukaan seuraavaan stadiretkeen!
Viola Nygren1 Comment